ISPARTA / MERKEZ - Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu

eTwinning

Okulumuz eTwinning çalışmalarıdır.

May

MAZİDEN ATİYE KÖPRÜ KURANLAR eTWINNING PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA VE FİNAL GECESİ YAPILDI

2021-2022 eğitim-öğretim yılında okulumuzca hazırlanan "Maziden Atiye Köprü Kuranlar" adlı eTwinning projemizin yaygınlaştırma programı yapıldı.

Maziden Atiye Köprü Kuranlar eTwinning projemiz Ukrayna, Azerbaycan ve ülkemizden 10 okulumuzun katılımıyla yürüttüğümüz bir projedir. Projemiz kapsamında dünya üzerindeki tüm ulusların sahip olduğu kültürel mirasa dikkat çekerek kültürel miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarımı sağlanmaktadır.

30 Nisan 2022 Cumartesi akşamı düzenlenen proje final gecesi etkinliğine proje ortağı okullarının yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra farklı okullardan öğretmen ve öğrenciler de katılım sağlamışlardır. Programda konuşma yapan proje yürütücüleri proje kapsamında etkileşimli çalışmalar yaparak öğrencilerimize kültürel mirasımızı tüm yönleriyle tanıtmayı amaçladıklarını ve öğrencilerimizin kendi kültürlerini daha yakından tanımalarını amaçladıklarını belirtmişlerdir. 9 ay süren proje faaliyetleri ile öğrencilerimizin kendi öz değerlerinden beslenerek geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmiştir. Proje faaliyetleri aracılığıyla öğrencilerimizin dijital becerilerinin artırılması, bilgi ve iletişim teknolojilerini daha etkin kullanmaları da sağlanmıştır.

Şehit Muhsin Kiremitçi İmam-Hatip Ortaokulu yönetimi olarak Maziden Atiye Köprü Kuranlar adlı eTwinning projemizin yürütücüsü Türkçe Öğretmenimiz Yasemin Kurt Duman'ı ve öğrencilerimizi kutluyor proje faaliyetlerinde başarılar diliyoruz.

Haz

Okulumuz Fen Bilimleri dersi öğretmeni Yasemin Gürsoy rehberliğinde yürütülen "Bir Başkadır Geleneksel Oyunlarımız" eTwinning projesi tamamlandı. Proje ekibinin katılım sertifika ve hediyeleri Okul Müdürümüz Sayın Mehmet İSLAMOĞLU tarafından takdim edildi.

Haz

Okulumuz Fen Bilimleri dersi öğretmeni Yasemin Gürsoy rehberliğinde yürütülen "Matematik Bunun Neresinde?" eTwinning projesi tamamlandı. Proje ekibinin katılım sertifika ve hediyeleri Okul Müdürümüz Sayın Mehmet İSLAMOĞLU tarafından takdim edildi.

Haz

Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulunun Tek Ses Çok Nefes eTwinnig Projesi Final Programı Yapıldı

May

Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulunun ortağı olduğu eTwinning projesi sanal sergisini yayınladı. Projemizle ülkemizin zenginliği olan farklı söyleyişlerin farklı yörelerdeki kullanımlarını araştırıp öğrencilerimizde farkındalık oluşturmayı, kültürel zenginliklerimizi öğrencilerimize tanıtarak hayatlarına geçirmelerini amaçlıyoruz. Proje süresince dilimize yabancı dillerden gelen sözcüklerin yerine o sözcüklerin yörelerimizdeki farkı söyleyişlerini tespit edip Türkçe kullanımlarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin özveri ve büyük emeklerle elde ettiği ürünlerimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Türkçemizin doğru ve düzgün kullanımının başrolde olduğu projemizde yöresel söyleyiş farklılıklarımızı ön plana çıkararak dilimizin zenginliğini ortaya çıkarmayı amaçladık. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz ürünlerimizi web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojiyle buluşturduk.

Nis

Okulumuzun Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni Yasemin Gürsoy un kuruculuğunu üstlendiği  Matematik Bunun Neresinde? eTwinning projesinde proje  ekibi yaptıkları son etkinliklerinde  Kübizm sanatı ile çalışmalar yapmakta. Yaptıkları çalışmaları düzenledikleri okul panosunda sergileyerek tüm okulla paylaşmaktadır. Bu çok yönlü güzel çalışmalarında proje ekibine başarılar dileriz...

Nis

Okulumuzda yürütülen Matematik Bunun Neresinde? eTwinning projesinde öğrenciler Matematik dersinde öğrendikleri Ondalık Sayılar konusunu Fen Bilimleri dersinde kullanarak vücut kitle indekslerini hesaplıyor. Böylece proje ekibi vücudunu tanıyor . Bu önemli çalışmalarında Fen Bilimleri Dersi öğretmenimiz Yasemin Gürsoy ve Proje ekibine başarılar diliyoruz. Bu değerli çalışmalarını bizlerle paylaştıkları içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda yürütülen Fen Bilimleri Dersi Öğretmenimiz Yasemin Gürsoy ve proje ekibinin  Matematik Bunun Neresinde ? eTwinning projesinde çalışmaları devam etmektedir. Proje ekibi son yaptıkları Suyun Matematiği etkinliği ile dünyamızdaki kullanılabilir tatlı su oranlarının çok az olduğuna vurgu yaparak , su israfına karşı farkındalık oluşturmayı hedeflemekte ve bu yönde okulumuzda  değerlendirme videoları yayınlamakta ve okul panosu hazırlayarak görsel olarak konuya dikkat çekmeyi hedeflemektedir . Proje ekibimize toplumumuzu ilgilendiren bu önemli konu hakkında yaptıkları çalışmalar ve paylaşımlarından dolayı okulumuz adına teşekkürlerimizi sunarız.